9 березня - День народження великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка

9 березня цього року виповнюється 210 річниця від дня народження видатного українського поета, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Але, на жаль, уже третій рік поспіль ми відзначатимемо цю дату в умовах повномасштабної війни. Традиційно на початку березня в навчальних закладах організовуються тематичні заходи, приурочені цій події. Не стала винятком і наша філія. З 1 по 9 березня у Сугарівській філії було проведено Шевченківські дні. Учні 5 - 6 класів переглянули сучасний мультфільм про життя Великого Кобзаря "Як Тарас Шевченко став зіркою", а також анімовані мультиплікаційні фільми за творами поета: "Зоре моя вечірняя", "Мені тринадцятий минало","Садок вишневий коло хати" та інші. Всі вони викликали неабиякий інтерес, особливо "Садок вишневий коло хати", адже створений він на основі штучного інтелекту нейромережі. Школярі 7 - 9 класів мали змогу відвідати садибу-музей Шевченка завдяки онлайн екскурсії "Моринці - колиска Шевченка". Кожний учасник заходів перейнявся почуттям гордості та поваги до митця. Творчість Т. Г. Шевченка була і є актуальною донині. Він знав майбутнє, недаремно його називають пророком.
ПЕРЕГЛЯНУТИ


Також були проведені онлайн вікторини: " Чи знаєте ви твори Шевченка?", " Знавці життя і творчості Т. Шевченка", " Цікаві факти з життя" Інтелектуальні ігри "Що? Де? Коли?" , "Т. Шевченко і Леся Українка - два крила України" Фото квест. Відвідали віртуальний музей. Конкурс на кращого читця лірики. Найактивніші учні: Власова М., Мищенко С., Ємельянов О., Джафарова Е., а також учні 5, 6,7 класів.
ПЕРЕГЛЯНУТИ

Сьогодні, коли наш народ героїчно дає чергову відсіч російському окупанту, виборює своє незалежність ціною крові наших захисників і захисниць, згадується рядок з твору Шевченка: "Борітеся - поборете!" І ми неодмінно переможемо! Слава Україні!

Кiлькiсть переглядiв: 3