Повернутися до звичайного режиму

Роковини трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії атомної енергетики аварія. Реактор четвертого енергоблоку вибухнув. Радіоактивні елементи йоду, стронцію і цезію поширилися на північну частину України, Білорусі, Прибалтики, Польщі, Швеції, Фінляндії й інших країн.

Чорнобильська катастрофа спричинила великі людські жертви і Чорнобиль став символом атомної небезпеки у світовому масштабі.

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики до вибуху на АЕС «Фукусіма-1», як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60% радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Понад 200 000 чоловік були евакуйовані із зон забруднення.

У результаті аварії з сільськогосподарського користування було виведено понад 5 млн га земель, довкола АЕС створена 30-кілометрова зона відчуження, знищені і поховані (закопані важкою технікою) сотні дрібних населених пунктів.

Чорнобиль нагадує про себе й сьогодні. Особливу тривогу викликають стан здоров’я учасників ліквідації наслідків аварії, які проживають на забруднених територіях, розвиток онкологічних захворювань у дітей та дорослих.

Багатьох очевидців даної катастрофи вже давно нема серед живих, тисячі загубили здоров’я, переживаючи страшні наслідки аварії. Вічна їм пам'ять...

От і сьогодні, уже 37 років поспіль, ми вшановуємо пам'ять численних жертв тієї страшної катастрофи.

У нашому закладі пройшов ряд онлайн заходів до 37-х роковин Чорнобильської катастрофи. Пройшли уроки пам'яті "Твій біль, Україно, - Чорнобиль ". Тематичні години спілкування, інформаційні хвилинки, тощо. Переглянути тут

Також наші учні взяли участь у обласній онлайн-виставці дитячих малюнків і плакатів «Тіні незабутого Чорнобиля» до Міжнародного дня пам’яті про чорнобильську катастрофу. Малюнки учасників можна переглянути тут

Кiлькiсть переглядiв: 88